fredag 26. oktober 2007

Digital kompetent skole?

I Utdanning nr.19, 26 oktober 2007 skrives det at det er langt frem til en digital kompetent skole. Magasinet forteller at 3 av 4 lærere sjelden bruker informasjons- og kommunikasjonsteknologi i undervisninga. Med Kunnskapsløftet ble det innført digitale mål i skolen, og man kan dermed forvente at lærerne skal kunne gi elevene veiledning og hjelp for å nå disse målene. Flere mål gjør at det er nødvendig å kunne benytte seg av ulike programmer. Dersom en lærer ikke kan bruke disse programmene selv, vil det være vanskelig å lære bort. Et tiltak kan være å videreutdanne lærerne. Men videreutdanning koster penger. En skole i Bodø merker nå virkningen av dette. Skolen har så mange lærere som videreutdanner seg at de ikke har penger til å leie inn vikarer resten av året. Det er vel og bra at man skal ha kompetente lærere, men bør det gå på bekostning av elevene?

4 kommentarer:

Solfrid sa...

Hei Kine!

At lærere videreutdanner seg (eller oppdaterer seg) bør ikke gå på bekostning av elevene. De økonomiansvarlige bør sette av penger i budsjettet som kun skal gå til videreutdanning. IKT er kommet for å bli i den norske skolen, og da må de ansvarlige politikere også sørge for at det er nok penger i systemet til å videreutdanne lærerne.Målene i Kunnskapsløftet må vi som lærere følge, og da skulle det bare mangle at ikke vi får nok opplæring i det faget vi skal undervise i. Vi må jo kunne mer enn elevene!

Mette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Hei Kine!

Nei utdanning av lærere skal ikke gå på bekostning av elevene. På vår skole er det nå både vikarstopp og innkjøpsstopp, men det er ikke pga lærernes videreutdanning. Det er mange ting som skurrer i systemet. Når nye reformer og lærerplaner kommer bør det settes av nok midler til å gjennomføre det også. Tror også vi bør være flinkere å lære av hverandre. Det virker som det ytterst sjelden blir satt av tid til dette.

Anonym sa...

Hei Kine!
Det var ikke meningen å være anonym, må ha kommet borti noe her...sorry

Mette